26 Aprila, 2024

Prijava

Liz Tras najavila vojnu pomoć Ukrajini od 2,6 milijardi dolara

Britanska premijerka Liz Tras rekla je danas u Njujorku, gdje će učestvovati na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, da će pomoć Britanije Ukrajini u oružju iduće godine iznositi 2,6 milijardi dolara i da će biti udvostručena u odnosu na ovogodišnju pomoć, objavio je danas Rojters.

Britanija će nastaviti da pomaže Ukrajini, jer je sigurnost te zemlje i naša sigurnost, naglasila je Tras u saopštenju prije današnjeg početka Generalne skupštine UN.

Tras će se sutra u Njujorku susresti sa američkim predsjednikom Bidenom sa kojim će razgovarati o vojnoj pomoći Ukrajini.

Tras će, u svojoj prvoj posjeti inostranstvu od kada je preuzela dužnost, pozvati lidere na Generalnoj skupštini da pomognu da se okonča energetska kriza u Evropi nastala nakon što je Rusija smanjila isporuke gasa, prenosi Tanjug.

Britanija očekuje postizanje trgovinskog dogovora sa Sjedinjenim Državama kao jednu od najvećih nagrada za svoje napuštanje EU, ali nade za brzo postizanje sporazuma su prestale kada je Bidenova administracija saopštila da to nije prioritet, podsjeća Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: