Mart 20, 2023

Prijava

О Нама

Боx.ба је магазин који се бави технологијом, комуникацијама, дигиталним маркетингом и друштвеним мрежама.

Боx.ба је онлине магазин чија је сврха едукација и опуштање уз теме које волимо читати или писати. Такођер, може се рећи да би и сами дијелом потписали – код нас нећете наћи вијест испод које стоје два ретка текста и пише “Ускоро опширније”. Ми пишемо јер то волимо и уређујемо јер је то, уз посматрање звијезда, један од најбољих послова на свијету 🙂

Уколико нас желите контактирати то можете учинити путем наше Фацебоок странице боx.ба 

Умјесто описа ко смо, што смо и који су нам мотиви при покретању онлине магазина, одлучили смо вам презентирати питања која смо добили и на која дајемо конкретне одговоре. Листа питања није коначна и слободно нас питајте што вас интересује путем Фацебоока. Бит ће нам драго одговорити на сва ваша питања, па и она на која није лако дати одговор.

ГЛОБАЛНО О МАГАЗИНУ

Када је почео с радом портал Боx.ба ?

Након прве фазе – тестирање почетне верзије, 12. 09. 2002. покренута је финална верзија онлине магазина.

Гдје се налази сједиште редакције магазина боx.ба?

Сједиште портала Логично се налази у Сарајеву, у самом srcу БиХ.
.
Магазин Боx.ба
Вела бб
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина

Које државе и које тржиште покрива онлине магазин Ка5аН.ба?

Боx.ба покрива 6 земаља и дијаспору:

 • Хрватску
 • Босну и Херцеговину
 • Словенију
 • Србију
 • Црну Гору
 • Македонију
 • Дијаспору

СТРУЧНИ ТИМ ПОРТАЛА ЛОГИЧНО

Што је стручни тим?

Стручни тим портала Логично су волонтери који немају никакве финанцијске користи. Ради се о високо стручним особама у једном или више домена. Стручни тим чине особе различитих свјетоназора и идеологија с циљем очувања објективности портала. Сама чињеница да на листи стручног тима имамо особе разних преференција, говори да се ради о толерантним особама.

Број чланова стручног тима није дефинитиван. Циљ нам је створити тим у што већем броју домена, чиме ће портал добити на квалитети.

САРАДНИЧКИ ТИМ ОНЛИНЕ МАГАЗИНА

Реците нам нешто о тиму?

Сараднички тим чине десеци наших вриједних сарадника који судјелују у креирању наших садржаја, новинари, сниматељи, лектори, којима су блиске теме локалних заједница, као и глобалне теме.

О УРЕЂИВАЧКОЈ ПОЛИТИЦИ

Постоје ли теме о којима не смијете писати?

Не, не постоје теме о којим не смијемо писати, али постоје теме о којима не желимо писати, а то су црна хроника и жутило. Обје ове теме нису ни едукативног ни информативног карактера и праве више штете него користи једном здравом друштву. Оне једноставно стварају лажну слику стварности која није у складу с објективним писањем.

Постоје ли, и која су идеолошка начела онлине магазина Ка5аН.ба ?

Објективно информисати, једино је начело нашег портала. Магазин нема за циљ индоктринирати, већ објективно информисати и едуцирати читатеља како избјећи медијску манипулацију.

Редакција онлине магазина, новинари и наш стручни тим су различитих свјетоназора и идеологија, управо како бисмо спријечили субјективно информисање.

Јесте ли ви југославенски портал?

Бити објективан, значи бити неутралан. Поштујемо суверенитет сваке државе и у сарадњи истих тражимо заједничке интересе, а не политичке асоцијације.

Кога подржавате? Русију или САД?

Наш портал не подржава ни Русију ни САД. Настојимо информисати објективно. Чињеница је да су западне вијести заступљене више него вијести с истока, чиме успостављена равнотежа вијести онлине магазина и даје криву слику наше објективности. Били бисмо сретни да све земље сарађују у општем интересу својих грађана. За нас су грађани свих земаља једнако битни, као и грађани Русије и САДа.

Које теме имају приоритет ?

Теме које покривамо су разноврсне и свака за себе носи своју тежину. Просперитет једног друштва овиси о више различитих тема. Сваки друштвени или економски проблем је мултидимензионалан проблем и спознаја истог тражи велики напор.

Прва онлине магазина говори чему смо дали приоритет:

 • информисању
 • финансијама
 • здравој храни
 • здравом узгоју хране
 • селу и сељацима
 • женама
 • животном стилу
 • високим технологијама
 • новцу и послу
 • друштвеним и културним темама
 • догађањима

Младе и креативне особе имају посебно мјесто на хомепагеу нашег магазина.

Који језик и писмо користе новинари онлине магазина?

Ка5аН.ба има специфичну уређивачку политку, а тиме и специфичан приступ језику и писму који се користи.

Сваки новинар пише на своме матерњем језику:

 • српском
 • хрватском
 • босанском
 • црногорском

Писмо које користимо је латиница због њене разумљивости у све 4 земље.

Како је ваше мишљење о дијаспори?

Дијаспора је богатство сваке државе коју медијски покрива Ка5аН.ба. Она је потенцијални мост за економски просперитет и извор нових корисних идеја за све грађане.

Шта чините да будете објективни?

Вијести које долазе из вањских извора, преносимо користећи више извора информисања. Нисмо затворени за исправке текстова које објављујемо. Отворени смо за све конструктивне критике према којима имамо велик респект.

О КОМЕНТАРИМА ИСПОД ЧЛАНАКА?

Сви имамо право на своје мишљење. То право дозволимо и другима. Ка5аН.ба никада неће цензурирати нити један коментар.

Међутим, псовање, вријеђање, позивање на мржњу или тероризам нећемо толерисати, јер то више нису коментари већ дифамација и казнена дјела.

Будите свјесни да сви стојимо иза својих изјава, па и коментара које пишемо. Ка5аН.ба се ограђује од коментара читатеља.

КАКО ВАС МОЖЕМО ПОДРЖАТИ?

Отворени смо за све ваше савјете, идеје или критике. Битно нам је само да ваши приједлози буду конструктивни и да имају за циљ ићи боље и даље. Сваки наш читатељ је на првом мјесту.

Рекламирањем

Ако мислите да ваше подузеће може имати користи тако што ће бити у контакту с нашим читатељима путем огласа, будите слободни контактирати нас путем наше Фацебоок странице, за што вам се унапријед захваљујемо.