27 Aprila, 2024

Prijava

FOTO: Džemper princeze Dijane sa crnom ovcom uskoro na prodaji

Crveni džemper princeze Dijane na kom se izdvaja motiv crne ovce u stadu, biće ponuđen na online aukciji kuće “Sotbi” u septembru ove godine.

Očekuje se da će ovaj odevni predmet koji je princeza Dijana prvi put nosila u junu 1981. nedugo nakon što se vjerila sa tadašnjim princom Čarlsom, biti prodat za oko 80.000 dolara, odnosno oko 71.000 evra.
Kada se tada devetnaestogodišnja vjerenica današnjeg kralja Velike Britanije pojavila na polo utakmici u tom džemperu, mnogi mediji tumačili su njen modni izbor kao poruku da se u kraljevskoj porodici osjeća kao “crna ovca”.
Već tada važila je za ikonu stila, čiji su modni izbori uticali na svjetske trendove, zbog čega je mala firma dizajnerki Sali Mur i Džoane Ozborn “Warm & Wonderful”, koja je proizvela džemper, preko noći postala poznata. 
Zanimljivo je da su nekoliko nedelja nakon polo utakmice dizajnerke dobile zvanično pismo iz Bakingemske palate u kom je pisalo da je Dijana slučajno oštetila džemper, moleći da se on popravi ili da se napravi novi. Ispleten je novi džemper, a Dijana je fotografisana kako ga nosi uz bijele džins pantalone i sa crnom mašnom oko vrata na jednom događaju 1983.
“Sotbi” je potvrdio da će se na aukciji zajedno sa “crnom ovcom” naći i pisma koje su Mur i Ozborn dobile, prenosi Euronews.
Mur i Ozborn pronašle su prvi džemper na svom tavanu ove godine i odlučile da ga ponude na aukciji. Inače, “Warm & Wonderful” i dalje proizvodi pamučnu verziju u “Dijana crvenoj” boji, a džemper košta 220 eura.
Aukcija će biti otvorena 31. avgusta, a trajaće do 14. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: