27 Aprila, 2024

Prijava

FOTO: Novi Diznijev film “Snježana i sedam patuljaka” će biti bez princa… i bez patuljaka

Trenutno se snima nova igrana verzija kultnog animiranog Diznijevog animiranog filma “Snežana i sedam patuljaka” čija je premijera najavljena za mart iduće godine.

Prve fotografije sa seta privukle su veliku pažnju na internetu.
Dizni je odlučio da umjesto patuljaka, Snežanu u ovoj verziji prati sedam magičnih stvorenja, a u obrazloženju su naveli da ne žele da “podgrijavaju stereotipe o ljudima sa nanizmom”.
Razlika u odnosu na njihovu raniju ekranizaciju bajke braće Grim je i u tome što njihovoj Snežani princ neće biti potreban. Rediteljica i scenaristkinja Greta Gervig, koja trenutno promoviše novi film “Barbi”, jedna je od scenaristkinja nove verzije “Snežane” i odluka produkcije je da fokus na junakinji koja želi da postane vođa, prenosi Euronews.
Naša verzija je sveža i nova priča o mladoj ženi koja može da funkcioniše bez princa. Da, nemam kožu bijelu kao snijeg i neću je izbjeljivati za ulogu“, rekla je glumica Rejčel Zegler kojoj je poverena glavna uloga.
Dizni u poslednjih desetak godina aktivno radi na novoj interpretaciji popularnih animiranih klasika, pa su tako gledaoci dobili novu “Malu sirenu” u kojoj je glavna uloga poverena afro-američkoj pjevačici i glumici Hale Bejli.
“Nazadna” priča o patuljcima
Kada je Dizni prvobitno najavio rimejk “Snežane”, nije precizirano da u novoj verziji neće biti patjuljaka. Tada je na njihovo saopštenje reagovao glumac Piter Dinklidž, koji se proslavio ulogom Tiriona u “Igri prijestola” i koji je odluku da se snima film o patuljcima nazvao “nazadnom”.
Bio sam pomalo zbunjen time što su istakli da su ponosni što je za Snežanu odabrana glumica iz Latinske Amerike. Ali to je i dalje priča o Snežani i sedam patuljaka“, rekao je glumac u podcastu Marka Marona.
Glumac koji je rođen sa ahondroplazijom, zbog koje je malog rasta, smatra da je potreban progresivniji pristup odabiru glumaca za uloge u takvim filmovima.
Progresivni ste na jedan način, ali i dalje snimate tu nazadnu priču o sedam patuljaka koji žive u pećini. Uz svu ljubav i poštovanje prema glumici i ljudima koji misle da rade pravu stvar, ja se samo pitam: šta radite?“, rekao je svojevremeno Dinklidž.

 

Producent filma je Mark Plat, koji je također stajao iza igrane verzije “Male sirene”.
Dizni je prvi put adaptairao priču Braće Grim za veliko platno 1937. godine. Animirani film “Snježana i sedam patuljaka” Američki filmski institut uvrstio je u 100 najboljih američkih filmova svih vremena, dobio je Oskara i ujedno je ostvarenje sa najvećom zaradom u istoriji animacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: