3 Maja, 2024

Prijava

Rashladite se na +30: Evo kako da napravite domaći sladoled

Počeo je prvi ovogodišnji toplotni talas, a u narednim danima čeka nas više od 30 stepeni.

Dok tražite načine da se rashladite, mi vam nudimo jedno od “rješenja”.
Domaći sladoled će vas osvježiti i zgodno je da ga uvijek imate u frižideru. Recept za ovu poslasticu ima Coolinarika.
Šta vam je sve potrebno:
5 jaja
5 kašika šećera
1 čaša kisele pavlake
100 g šlaga (ili 3-4 kesice)
oko 300 ml mijleka za šlag
+ sastojci za ukuse po želji
Priprema
Umutiti najprije šlag sa hladnim mlijekom i ostaviti sa strane.
U drugoj činiji ulupati bjelanca, dodati šećer i kada očvrsne – umutiti i žumanca. Na kraju ručno umiješati pavlaku, pa muteći mikserom sjediniti sve sa šlagom.
Sladoled sipati u onoliko činija, koliko ukusa želite da napravite. Dodavati ukuse i svaki malo mutiti mikserom, da se sastojci sjedine.
Za čokoladu: 2 kašike kakaoa i 3 štangle otopljene čokolade.
Za vanilu: 2-3 kesice vanil šećera.
Za lješnik: 1 kašičica kakaoa i malo sitno seckanog lješnika.
Za keks: mljeveni keks po želji.
Za punč: malo ruma i malo sitno seckanog suhog grožđa.
Za voćni: aromu voća po zelji ili malo ispasiranog voća.
Za kikiriki: malo sjeckanog neslanog kikirikija.
Poslužiti hladno i preliveno čokoladnim prelivom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: