24 Maja, 2024

Prijava

Dan bošnjačke nacionalne zastave – simbol utemeljenja, istorijskog trajanja i narodnog jedinstva

“Bošnjački narod želi graditi svoju budućnost u državi Crnoj Gori, demokratskoj zajednici slobodnih građana i ravnopravnih naroda i sarađivati sa svojim sunarodnicima u regionu”, kazao je predsjednik Bošnjačkog vijeća

Dan bošnjačke nacionalne zastave – 11.maj, predstavlja veoma važan datum za Bošnjake u Crnoj Gori, kao simbol utemeljenja, istorijskog trajanja i narodnog jedinstva, kazao je predsjednik Bošnjačkoj vijeća Suljo Mustafić.

“Ponosni smo na našu povijesnu samosvojnost, ali i doprinos savremenim društvenim procesima u izgradnji moderne, nezavisne i evropske Crne Gore. Bošnjački narod želi graditi svoju budućnost u državi Crnoj Gori, demokratskoj zajednici slobodnih građana i ravnopravnih naroda i sarađivati sa svojim sunarodnicima u regionu.

“Slobodno isticanje bosnjačke zastave garantirano je Ustavom i zakonima naše države i stoga pozivamo naše sunarodnike u svim krajevima Crne Gore da koriste svoja prava i slobodno ističu svoja obilježja u svakoj svečanoj prilici. Pozivamo i sve naše sugrađane da bošnjačku zastavu doživljavaju kao ukras mozaika različitosti u našoj zajedničkoj domovini Crnoj Gori. U ime Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori čestitam svim sunarodnicima, 11. maj, Dan bošnjačke nacionalne zastave”, saopštio je Mustafić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: