23 Aprila, 2024

Prijava

Zelenski: Treba nam više vremena za kontranapad

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da je vojsci njegove zemlje potrebno više vremena da pripremi očekivanu kontraofanzivu koja ima za cilj potiskivanje ruskih okupacionih snaga.

Zelenski je u intervjuu koji je danas emitovao BBC istakao da bi bilo „neprihvatljivo” da se napad započne sada jer bi bilo izgubljeno previše života.

„Sa (onim što imamo) možemo da uspešno napredujemo. Ali izgubili bismo mnogo ljudi. Mislim da je to neprihvatljivo. Dakle, treba da sačekamo. Treba nam još malo vremena“, rekao je Zelenski.

Ukrajinska kontraofanziva se očekuje nedeljama, prenosi Asošiejted pres, napominjući da Ukrajina dobija napredno zapadno oružje, uključujući tenkove i druga oklopna vozila, kao i zapadnu obuku za svoje trupe dok se priprema za očekivani napad.

Snage Kremlja su duboko ukopane u istočnim oblastima Ukrajine sa slojevitim odbrambenim linijama do 20 kilometara dubine. Protivofanziva Kijeva bi se vjerovatno suočila sa minskim poljima, protivtenkovskim rovovima i drugim preprekama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: