27 Maja, 2024

Prijava

Bećirović danas u Zagrebu, sastanak s Milanovićem i Plenkovićem o unapređenju odnosa BiH i Hrvatske

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović danas boravi u posjeti Hrvatskoj. On će razgovarati s najvišim zvaničnicima te države o unapređenju međusobnih odnosa između BiH i Hrvatske, a posebno o jačanju bilateralne saradnje između dviju države, kazao je Feni ranije šef Bećirovićevog kabineta Alija Kožljak.

Kožljak je precizirao da se radi se o radnoj posjeti člana Predsjedništva BiH Bećirovića u sklopu koje će se održati sastanci na najvišem nivou i to sa predsjednikom R Hrvatske Zoranom Milanovićem, a potom će biti održan odvojeni sastanak s premijerom R Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

– Razgovorat će se o unapređenju međusobnih odbosa između BiH i Hrvatske, a posebno o jačanju bilateralne saradnje između dvije države. Zatim će se razgovarati o podršci Hrvatske evropskim i euroatlantskim integracijama BiH – rekao je Kožljak.

Dodao je da će se razgovori voditi i o rješavanju otvorenih pitanja između dviju država, kao i o drugim značajnim pitanjima, a posebno o unapređenju ekonomskih odnosa i eventualnim zajedničkim projektima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: