27 Februara, 2024

Prijava

Retrogradni Merkur stiže 15. decembra a sa njim i novčani fijasko, promjena počinje od ovog datuma

Prvu sedmicu decembra označiti odlazak retrogradnog Neptuna. Stoga, tokom ovog perioda vrijedi biti na oprezu – treba razumjeti da postoji to nešto što će uticati na vas duboko iznutra. Strahovi, neizvjesnost i veliki stres su posljedica ovih promjena. Doći će do pada koncentracije, a greške će se dešavati zbog previda.

Tome itekako doprinosi i retrogradni Merkur u složenoj konjukciji.

Do 10. decembra retrogradni Mars dolazi u opoziciju sa Suncem, što dovodi do sukoba između ljudi. Velika netrpeljivost će biti u zraku. Energija se koristi pogrešno, piše Stil.

15. decembra retrogradni Mars pravi kvadrat prema Mesecu u Devidi, što znači da je bolje ne planirati popravku u kući, ozbiljnu kupovinu, duga putovanja i finansijske transakcije.

Agresija i anksioznost mogu se pojaviti iz čista mira.

Od sredine decembra stvari će krenuti na bolje, a unutrašnji pritisak će popustiti. Misli će biti lakše i jasnije.

Moćni dani za želje

 

Prelaz između 21. i 22. decembra se smatra dan zimske solsticije, što znači da je vreme za ostvarenje želja. Također je 23. decembar vreme mladog mjeseca, a to znači da kroz glavu treba da vam prolazi sve ono što biste voleli da vam se desi.

Od sredine decembra, tačnije od 26. decembra možete slobodno da pravite planove, jer će tada retrogradni Merkur biti već oslabljen.

I zapamtite, sami smo kreatori naše sudbine. Trudite se uvek da budete bolji i tako ćete otvoriti mogućnosti za čuda koja će se desiti, praktično iz ničega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: