22 Aprila, 2024

Prijava

Kupio doživotnu avionsku kartu: Prešao 37 miliona kilometara i bio na 120 medena mjeseca

Amerikanac iz New Jerseya je 1990. godine platio 290.000 dolara za “najbolju investiciju” u životu, a preletio je kilometara dovoljno da više od 20 puta ode na Mjesec i nazad.

Tom Stuker je od “Junajted erlajnsa” prije više od tri decenije kupio doživotnu kartu, a od tada na njihov račun “živi kao sultan”, piše Vašington post.
Za prethodne 33 godine preletio je više od 37 miliona kilometara. Primjera radi, misija “Apolo 11”, koja je odvela Nila Armstronga i njegove kolege na Mjesec, prešla je “tričavih” milion i po kilometara.
Osim toga, šezdesetdevetogodišnjak je posjetio više od 100 zemalja.
Samo u 2019. godini prešao je 2,3 miliona kilometara. Da je platio za te letove, koštali bi ga 2,44 miliona dolara.
Prava začkoljica su, međutim, bonus milje koje je Stuker usput skupio – 2009. godine prešao je osam miliona kilometara, a deset godina kasnije 16 miliona.
Bio je prva mušterija “Junajted erlajnsa” da to postigne, a bodovi koje je skupio otvorili su mnoga vrata.
Stuker je živio kao sultan od ‘Junajtedovih’ bonus milja – raskošni hotelski apartmani širom sveta, nedelju dana duga krstarenja, gurmanski obroci od Perta do Pariza“, navodi “Vašington post”.
Iskoristio je i neke milje da pomogne bratu da preuredi kuću, a jednom je unovčio 50.000 dolara vrijednih “Volmart” vaučera. Stuker je također pobjedio na dobrotvornoj aukciji da se pojavi u epizodi Sajnfelda tako što je uložio 725.000 bonus kilometara.
Nisu svi trenuci u avionima bili prijatni. Tokom vremena provedenog u letu, svjedočio je smrti četvoro ljudi.
“Sve su bili srčani udari. Čak sam i poznavao neke. Samo su umrli u svojim sjedištima. Posljednji koji je preminuo sjedeo je pored mene na letu od Čikaga do Tokija. Pokrili su ga ćebetom i stavili mu pojas“, ispričao je Stuker.
Ipak, uprkos tome, nastavio je da leti.
Sa suprugom je do sada bio na 120 medenih mjeseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: