27 Maja, 2024

Prijava

SFF predstavio novu festivalsku lokaciju i poster, Bingo ekskluzivni sponzor festivala

 Direktor Sarajevo Film Festivala (SFF) Jovan Marjanović danas je na konferenciji za novinare u kinu Meeting point predstavio novu festivalsku lokaciju, poster i ekskluzivnog sponzora festivala Bingo Group.

Marjanović je rekao da se realiziraju pripreme za 29. izdanje SFF-a koje će biti održano od 11. do 18. augusta.

– Većina filmova je već pregledana i program se polako sastavlja, gosti potvrđuju i mislim da sa sigurnošću  mogu reći da je ovo bila dobra godina, za regionalnu i za međunarodnu kinematografiju i da ćemo publici u Sarajevu, ali i drugim mjestima u BiH donijeti ono najbolje od svjetske produkcije – naveo je Marjanović.

Predstavio je i novi poster festivala koji, prema njegovim riječima, uključuje sve elemente koje volimo – cvijeće, ljubav, grad…

Marjanović je dodao da će čari festivala osjetiti i Tuzla gdje će na Trgu slobode biti upriličena ljetna projekcija sadržaja festivala, te naglasio da je novi ekskluzivni sponzor SFF-a Bingo Group.

Direktor za biznis operacije Binga Edin Ibrahimović je izjavio da za njih to predstavlja prirodan korak za uspostavljanje dugoročnog partnerstva između dva najjača bh. brenda, te izrazio nadu da će taj primjer biti pravi primjer saradnje domaćih brendova, a sve za ljubitelje filmske umjetnosti.

– Posebno sam sretan što će zahvaljujući tom partnerstvu ove godine Tuzla osjetiti festivalsku atmosferu. SFF sljedeće godine proslavlja 30 godina, a Bingo Group ove godine slavi tu godišnjicu i za nas je prirodan put da nastavimo koračati zajedno i da na taj način pokažemo svima kako zajednički možemo graditi nove i lijepe stvari – istakao je Ibrahimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: