4 Maja, 2024

Prijava

Sajam novih biznisa u petak u Konjicu

Sajam novih biznisa i B2B susret “LiNKujmo se radi podrške biznisima” održat će se u petak, 16. lipnja, s početkom u 11.30 sati u Konjicu. Događaj koji će biti upriličen u holu JU “Srednja škola” Konjic, organizira se u okviru EU4BusinessRecovery projekta, koji financiraju Europska unija i Savezna Republika Njemačka, a provode GIZ, MOR i UNDP.

Cilj je projekta jačanje ekonomije Bosne i Hercegovine i smanjenje posljedica izazvanih pandemijom covida-19 kako bi se sačuvala postojeća i osigurala nova radna mjesta i na taj način smanjile negativne socijalne posljedice poput nezaposlenosti, siromaštva ili migracije.

U okviru ovog projekta Europska unija i Međunarodna organizacija rada su podržale pet lokalnih partnerstava za zapošljavanje (LPZ) u BiH, a među njima i Lokalno partnerstvo gradova Mostar i Konjic i općine Prozor Rama.

Sajam se održava s ciljem promocije 26 novih biznisa uspostavljenih u okviru projekta “LiNK4StartUps” koji realizira ovo partnerstvo, a koji ima za cilj podržati nastanak novih biznisa koje vode ranjive kategorije na tržištu rada, izvijestili su iz Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK.

LPZ Mostar, Konjic i Prozor-Rama čine LiNK Mostar, Grad Mostar, Grad Konjic, Općina Prozor – Rama, Služba za zapošljavanje HNŽ-a, Univerzitet “Džemal Bijedić” Mostar – Ekonomski fakultet, RadIN d.o.o. Mostar i Eurosjaj d.o.o. Konjic.

Izjave za medije bit će upriličene prije početka sajma, u 11.30 sati, a novinarima će se obratiti Osman Ćatić, gradonačelnik Grada Konjic, zatim Elisabet Tomasinec, šef Političkog odjela Delegacije Europske unije i Ureda EUSR u BiH, Lejla Tanović, koordinatorica Međunarodne organizacije rada u BiH, Radmila Komadina, glavna savjetnica Grada Mostara, te Josip Juričić, rukovoditelj službe za razvoj, poduzetništvo, obrt i financije Općine Prozor Rama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: