19 Marta, 2024

Prijava

Biznismen bivšoj supruzi plaća 204.000 € za 25 godina neplaćenog kućnog rada

Španski sud donio je presudu po kojoj jedan biznismen svojoj bivšoj supruzi mora da isplati 204.000 eura za 25 godina neplaćenog kućnog rada, na osnovu računanja minimalne plate tokom njihovog braka.

Naime, bivšem suprugu Ivane Moral naloženo je da joj isplati 204.624 evra u rekordnoj nagodbi o razvodu koja je 7. marta objavljena. Sud je ovu cifru izračunao na osnovu godišnje minimalne plate tokom braka para, piše i news, a prenosi Nova.

Razvedeni par ima dvije ćerke, a u presudi se navodi da je Ivana tokom braka gotovo sve svoje vreme provela brinući o njihovoj porodici i radeći kao domaćica.

Ivanin muž također mora da joj isplaćuje penziju u iznosu od oko 500 evra mesečno, kao i 400 evra i 600 evra za njihove dvije kćerke, koje sada imaju 20 i 14 godina.

Majka dvoje djece, koja se udala za svog bivšeg muža 1995. i zatražila razvod 2020. godine, rekla je da je zadovoljna isplatom nakon godina napornog rada.

– Očigledno je da je ovo bio slučaj zlostavljanja da budem finansijski isključena od strane mog bivšeg muža i ništa nije preostalo nakon što je moj brak prestao, tako da smo ja i moje ćerke ostale bez ičega nakon svih ovih godina ulaganja svog vremena, energije i ljubavi u porodici. Svog muža sam podržavala u poslu i porodici kao majka i otac. Nikad mi nije bio dozvoljen pristup njegovim finansijama, sve je bilo na njegovo ime – navela je Ivana.

Ona se od udaje posvetila „radu u kući, što je značilo brigu o domu i porodici i svemu što to uključuje“, navodi se u presudi.

Brakom para upravljao je predbračni ugovor, koji je Ivanu suprug zamolio da potpiše na početku njihovog braka. U njemu je precizirano da sve što je svaka strana zaradila pripada samo njima, s tim da dele samo imovinu.

Ovaj ugovor bi ostavio Ivanu bez pristupa svom bogatstvu stečenom kroz godine partnerstva, a ona je navela da je sada progovorila o svom slučaju jer želi da žene znaju na šta imaju pravo.

Izvor: Nova

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: