25 Aprila, 2024

Prijava

Anthony Fauci naručio rad da opovrgne da je Covid procurio iz laboratorije u Vuhanu

Novo otkriveni e mailovi pokazuju da je vodeći američki epidemiolog dr Anthony Fauci, u februaru 2020. godine, naručio naučni rad da opovrgne teoriju da je virus korone procurio iz laboratorije u kineskom Vuhanu.

Anthony Fauci je stajao osam sedmica kasnije pored američkog predsjednika Donalda Trampa na konferenciji za novinare u Bijeloj kući i citirao je taj dokument kao dokaz da je teorija curenja virusa iz laboratorije nevjerovatna, dok se istovremeno pretvarao da nema nikakve veze s tim radom i da ne poznaje autore, objavio je „NYP”.

Anthony Fauci je, 17. aprila 2020, na pitanje da li je virus mogao da dođe iz kineske laboratorije, rekao da to nije moguće, pozivajući se na rad pod nazivom „Proksimalno poreklo SARS-CoV-2”, koji je poslan Fauciu uređivanje u obliku nacrta i ponovo na konačno odobrenje, prije nego što je objavljen je u časopisu „NM” 17. februara 2020.

Rad je napisan četiri dana nakon što su Fauči i njegov šef američkih Nacionalnih instituta za zdravlje (NIH) Frensis Kolins, razgovarali sa četvoricom autora o izveštajima da je kovid-19 možda procureo iz laboratorije u Vuhanu i da je „možda namerno genetski izmanipulisan”.

Podkomitet za nadzor Predstavničkog doma Kongresa objavio je u nedelju e mailoveu kojima koautor, dr Kristijan Andersen, priznaje da ga je Anthony Fauci „naterao” da napiše rad sa ciljem da „pobije” teoriju o curenja iz laboratorije.

Tadašnji šef britanske neprofitne organizacije „Velkam trast” Džeremi Farar, koja ima istorijske veze sa farmaceutskom industrijom i „Gates fondacijom”, nagrađen je ulogom glavnog naučnika u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) prošlog decembra. Farar je poslao e mail u kojem je tražio da u radu izraz „malo verovatno” bude zamenjen sa „nevjerovatno”, u rečenici o porijeklu curenja virusa iz laboratorije, koja je glasila: „Malo je vjerovatno da se SARS-CoV-2 pojavio laboratorijskom manipulacijom postojećeg koronavirusa povezanog sa SARS-om.”

Pitanje zašto je Anthony Fauci uložio toliki napor da prikrije poreklo kovid-19, glavni je fokus komiteta koji predvodi Republikanska stranka, prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: