26 Aprila, 2024

Prijava

Ursula fon der Lajen: Ukrajinci će biti slobodni, biti ćemo uz njih koliko god je potrebno

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen poručila je danas Ukrajincima da će Evropa biti uz njih koliko god to bude potrebno u „herojskom otporu” Rusiji i da će Ukrajina biti „slobodna i obnovljena”.

Ona je u video obraćanju objavljenom na Tviteru, povodom godišnjice ruskog napada na Ukrajinu podsjetila da je prošlo godinu dana od početka „herojskog ukrajinskog otpora” i poručila da se Ukrajina bori za „slobodu, demokratiju i svoje mjesto u EU”.

„Jedna godina brutalne ruske agresije. Jedna godina herojskog ukrajinskog otpora. Jedna godina evropske solidarnosti. Pred nama je budućnost jedinstva. Borite se za slobodu, za demokratiju i za svoje mesto u Evropskoj uniji. Uz vas smo, koliko god treba”, poručila je predsjednica Evropske komisije, prenosi Tanjug.

U još jednoj objavi na Tviteru, ona je saopštila da je na Ukrajincima da odlučuju o svojoj budućnosti, kao i da će ova zemlja biti „slobodna i obnovljena” a da će „pravda biti zadovoljena”.

Lajen je u ovoj objavi uputila i na zajedničku izjavu članica EU povodom godišnjice ruskog napada na Ukrajinu, u kojoj se kaže da će Evropska unija nastaviti da podržava Ukrajinu u političkom, ekonomskom, humanitarnom, finansijskom i vojnom smislu, uključujući brze koordinirane nabavke iz evropske industrije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: