26 Aprila, 2024

Prijava

Pričom o vanzemaljcima odvlači se pažnja sa istraga o “Sjevernom toku”

„To je samo stara, vještački izazvana panika koja garantuje da će se novinari baviti besmislicama oko vazdušnih balona, a ne budžetom ili eksplozijama (tipa ‘Sjeverni tok’), smatra Edvard Snouden

Bivši saradnik američke obavještajne službe i uzbunjivač Evdard Snouden, koji je u međuvremenu dobio ruski pasoš, smatra da panika zbog mogućnosti da su leteći objekti oboreni iznad SAD i Kanade povezani sa vanzemaljcima, ima cilj da odvuče novinare od istraživanja eksplozija na gasovodima „Sjeverni tok“.

Snouden kaže da bi volio da su oni povezani sa vanzemaljcima, ali nisu.

„To je samo stara, veštački izazvana panika koja garantuje da će se novinari baviti besmislicama oko vazdušnih balona, a ne budžetom ili eksplozijama (tipa ‘Sjeverni tok’ )“, napisao je on na Tviteru.

Američki novinar Simur Herš je ranije objavio tekst o svojoj istrazi eksplozija na gasnim magistralama „Sjevernog toka“. U članku Herš navodi da su američki ronioci tokom vojnih vježbi NATO-a „Baltops“ na ljeto 2022. godine pod cjevovode „Sjevernog toka“ postavili eksploziv, koji su tri mjeseca kasnije aktivirali Norvežani.

Pentagon i Bela kuća su saopštili da SAD nemaju veze s tim a Stejt department je pozvao da se vjeruje stavu Amerike.

Šef Američke komande vazdušno-kosmičke odbrane (NORAD) za sjever, general Glen Van Herk, izjavio je, posle niza obaranja neidentifikovanih objekata, da se ne isključuje mogućnost i da su u pitanju vanzemaljci ili neko drugo objašnjenje, prenosi Sputnjik.

Zvanična predstavnica Bele kuće Karin Žan-Pjer je u međuvremenu izjavila da ti objekti nemaju veze sa vanzemaljcima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: