26 Aprila, 2024

Prijava

Twitter: Nema dokaza

Twitter je jučer objavio da nema dokaza o tome da su podaci korisnika, koji su nedavno ponuđeni na prodaju, prikupljeni tako što su iskorištene ranjivosti Twitter sistema.

Zaključak je donijet nakon temeljne istrage, koja je uslijedila posle brojnih navoda medija o tome da se informacije o stotinama miliona Twitter korisnika prodaju online.

Platforma za mikroblogovanje je objasnila da su podaci, na koje su mediji ukazivali prethodnih mjeseci, vjerovatno skup već ranije javno dostupnih informacija, prikupljenih iz različitih izvora.

Ranije je bezbjednosna kompanija Privacy Affairs istakla da su se na jednom hakerskom forumu pojavili podaci 200 miliona Twitter korisnika.

Istakli su da ti podaci stižu iz poznatog spiska informacija, u okviru kojeg su detalji o 400 miliona Twitter korisnika bili ponuđeni na prodaju na dark webu tokom decembra.

Podaci uključuju imena naloga, @ime, datum kreiranja naloga, broj pratilaca i email adrese. Dostupne informacije, koje su se nudile na hakerskom forumu, ne uključuju lozinke korisnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: