5 Decembra, 2023

Prijava

Sumnjive ChatGPT aplikacije preplavile Play Store i App Store

Aplikacije koje u nazivu ili opisu imaju ChatGPT sve su češće u prodavnicama aplikacija.

ChatGPT je jedna od najinteresantnijih tema za diskusiju u IT industriji, a OpenAI četbot koji daje prirodne i koncizne odgovore na pitanja je privukao pažnju kako korisnika tako i developera.

Neki developeri, međutim, izgleda pokušavaju da iskoriste ovaj trend kako bi kreirali sumnjive aplikacije za App Store i Play Store, kojima žele da dodatno zarade ili da ostvare neku drugu dobit.

ChatGPT je besplatan za korišćenje svima na vebu, a njegov kreator OpenAI za sada nije objavio zvaničnu mobilnu aplikaciju. Iako postoji veliki broj aplikacija koje koriste prednosti koje nudi GPT-3, ne postoji zvaničan ChatGPT API.

MacRumors je nedavno na AppStoreu primetio aplikaciju “ChatGPT Chat GPT AI With GPT-3”, koja se u nekoliko zemalja našla u vrhu liste najpopularnijih. Srećom, nakon objave publikacije, pomenuta aplikacija je uklonjena sa App Storea. Ipak, mnoge druge aplikacije koje u nazivu ili opisu imaju “ChatGPT” su i dalje prisutne.

Google Play Store je takođe prepun sumnjivih ChatGPT aplikacija, koje su preuzete na hiljade puta a ne nude nikakvu korisnu funkciju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: