23 Aprila, 2024

Prijava

PAMUČNI KOLAČ: JAPANSKA TORTA OD SIRA

Ne eksperimentira vam se pretjerano, više ste za klasike i dobro poznate okuse torte od sira?

Otkrijte tajnu savršene torte od sira i postanite cheesecake majstor u nekoliko koraka, ako već niste.

Mekano, slasno i vazdušasto – šta više poželjeti?

Pamuk kolač ima i svoju popularnu zelenu verziju koja svoju jarku boju duguje prahu zelenog čaja poznatog pod imenom matcha.

Japanski pamuk kolač trenutno je jedna od najpopularnijih poslastica na internetu, a za njegovu pripremu bit će vam potrebna samo 3 sastojka.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 120 g bijele čokolade
  • 120  g krem sira (sirni namaz)

Priprema:

Odvojite žumanca i bjelanca i umutite bjelanca u čvrsti snijeg.

Stavite čokoladu da se topi na pari.

Kada se čokolada otopi, umiješajte krem sir i žumanca, pa polako dodajte umućena bjelanca.

Smjesu sipajte u kalup i pecite na 170 stepeni 15 minuta.

Poslije 15 minuta smanjite temperaturu na 160 stepeni i pecite kolač još 15 minuta.

Nakon 30 minuta pečenja, ugasite rernu i ostavite da se kolač peče na postojećoj temperaturi još 15 minuta.

Kolač ohladite i ukrasite po želji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: