24 Septembra, 2023

Prijava

Telegram u novu godinu ulazi sa novim funkcijama

Popularna aplikacija Telegram je krajem prethodne godine objavila najnovije ažuriranje, pa u novu godinu ulazi sa velikim brojem novih funkcija.

Noviteti uključuju formatiranje spojlera za medijski sadržaj (fotografije, video), nove alatke za crtanje, bolje upravljanje skladištenjem podataka i drugo.

Pored postojećeg formatiranja spojlera za tekstualni sadržaj, Telegram je sada dodao i kreiranje spojlera za fotografije i video. Prikazuje se kao svjetlucavi sloj sa zamagljenim dijelom preko sadržaja, a svrha mu je da sakrije sadržaj dok korisnik ne pritisne na njega.

Nove opcije upravljanja skladištem uključuju konfigurisanje zasebnih podešavanja za automatsko uklanjanje keširanog sadržaja u okviru Private Chats, Groups i Channels.

Aplikacija sada ima i ažurirane alatke za crtanje, sa novom blur alatkom i pet alatki za precizne boje. Veličina teksta i font, kao i pozadina, mogu da se promjene kada se doda nova fotografija ili video, a dostupni su i prilagođeni emodžiji za korisnike koji nemaju Telegram Premium pretplatu.

Sada je moguće i podešavanje prilagođene profilne fotografije za kontakte, a ovo će se prikazivati samo vama. Pored toga možete da imate javnu profilnu fotografiju za svoj nalog, koja može da bude drugačija od one koju imate za svoje kontakte.

Ostale izmjene uključuju nove animacije napredovanja na Androidu, kada se prebacujete na određeni dio razgovora, 10 novih animiranih emodžija, kao i emodžije koji su interaktivniji, uključujući i 🎅🎄☃️💅🗿🆒🤪.

Najnovije ažuriranje za Telegram je dostupno za korisnike Android i iOS verzije aplikacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: