26 Aprila, 2024

Prijava

Prepiska Di Marije sa suprugom otkrila proročanske sposobnosti jednog od heroja Argentine

Argentinski ofanzivac Angel Di Maria bio je apsolutno sjajan u finalu Svjetskog prvenstva. Počeo je utakmicu od prve minute i bio je stalna prijetnja francuskoj odbrani prije nego što je zamijenjen. Bio je jedan od igrača utakmice za ekipu Lionela Scalonija.
Prvo je iznudio penal koji je Lionel Messi realizirao u 23. minuti i doveo Argentinu u vodstvo. Di Maria je potom postigao drugi pogodak na utakmici nakon sjajne akcije za duplanje vodstva. Bivšu zvijezdu Reala besprijekorno je ranije uposlio Alexis Mac Allister.

Uoči utakmice, Juventusov ofanzivac bio je uvjeren u šanse Argentine i rekao je svojoj supruzi da će osvojit Svjetsko prvenstvo. Čak je prognozirao da će zabiti gol u finalu.”Bit ću prvak, ljubavi. Zapisano je. Zabit ću gol. Jer tako je zapisano, kao i Maracana i Wembley. Idi i uživaj sutra jer ćemo biti prvaci. Jer nas 26 koji smo ovdje i naše porodice to zaslužuju”, pisalo je u poruci koju je Di Maria poslao svojoj supruzi.

Di Maria je također bio dio Argentine koja se stigla do finala Svjetskog prvenstva 2014. godine. Međutim, nije mogao učestvovati u finalu zbog povrede i veoma je nedostajao jer su izgubili 1:0 od Njemačke.

Iako je Di Maria patio zbog povrede i na ovom Svjetskom prvenstvu, bio je dovoljno spreman da odigra ključnu ulogu za svoju zemlju u finali i osigurao njihov treći naslov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: