27 Marta, 2023

Prijava

Ostavka u Bakingemskoj palati zbog rasističkih komentara

Počasna članica osoblja Bakingemske palate Suzan Hasi podnela je ostavku nakon incidenta u kojem je više puta pitala tamnoputu Ngozi Fulani, koja vodi dobrotvornu organizaciju za žrtve porodičnog nasilja, iz koje je zemlje uprkos upornim tvrdnjama Fulani da je britanska državljanka.

Ngozi Fulani je napisala na Tviteru da je na opasku da se njena ustanova nalazi u Hekniju u Londonu članica osoblja S.H. uporno pitala: „Ne, ne, iz kog dijela Afrike ste vi došli?”.

Incident se dogodio na prijemu kraljeve supruge Kamile, organizovanom za žene koje su angažovane u borbe protiv nasilja u porodici, preneo je Tanjug.

Bakingemska palata je saopštila da je incident shvatila izuzetno ozbiljno i da je istražila neprihvatljive i duboko žalosne komentare, te da je dobro što je dotični pojedinac podneo ostavku.

Ovo je još jedan u nizu incidenata povezanih sa rasizmom u Bakingemskoj palati, prvi nakon navoda Vojvotkinje od Saseksa i supruge princa Harija Megan Markl, koja je rekla da ju je član kraljevskog domaćinstva pitao koje boje kože će biti njena djeca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Na pravom putu

Slične vijesti