1 Juna, 2023

Prijava

IGES čestitao Dan Oružanih snaga BiH

Institut za geopolitiku, ekonomiju i sigurnost (IGES) čestitao je Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBIH) svim građanima BiH, a posebno pripadnicima OSBiH.

Također, IGES pozdravlja odluku Sjedinjenih Američkih Država koja se odnosi na dodatno jačanje Oružanih snaga BiH tokom 2023. godine.

Stabilnost Bosne i Hercegovine je od ključnog značaja za stabilnost Jugoistočne Evrope. U tom kontekstu od izuzetnog je značaja poruka koju je poslao ambasador SAD-a u BiH Michael Murphy kako će Sjedinjene Države ostati posvećene partnerstvu sa Bosnom i Hercegovinom, bilo da se radi o borbi protiv političke nestabilnosti u BiH ili protiv akutne prijetnje koju predstavljaju zlonamjerni akteri izvan BiH, saopćeno je iz IGES-a.

IGES naglašava da je “ova poruka posebno važna imajući u vidu destabilizaciju regije kojoj svjedočimo posljednjih nekoliko godina, a koja dolazi od beogradskog režima”.

Jake oružane snage BiH, koje imaju podršku NATO saveznika, a posebno SAD-a, najbolji su odgovor na takve zlonamjerne aktivnosti u regionu, poručili su iz IGES-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Na pravom putu

Slične vijesti