25 Aprila, 2024

Prijava

Znate li da u Beču možete probati “najskuplju kafu”? Košta i do 10 eura, a služe je u kornetu

Kafa je omiljeni napitak brojnih ljudi, a mnogi ne mogu zamisliti da im dan započne bez da je popiju. Ako ste ljubitelj kafe, a ovih dana planirate posjetiti Beč, onda ima idealno mjesto koje bi vas moglo odmah osvojiti.

Beč je poznat po mnogo čemu, no samo oni koji su upućeni znaju kako tamo mogu popiti kafu jedinstvenog okusa, a koja se pritom poslužuje na vrlo simpatičan način – u kornetu.

Mjesto koje nudi ovakvu uslugu je kafić po imenu Fenster cafe (Prozorski kafić), koji je, sudeći po reakcijama na internetu, odmah pridobio brojne posjetitelje.

Mnogi od njih, nakon odlaska u ovaj kafić, ne propuste podijeliti fotografiju kafe koja izgleda poput pravog specijaliteta.

U ovom objektu ne postoji mogućnost da sjednete i naručite, već kafu uzimate “s prozora”, za ponijeti. Ipak, to i nije tako loše, ako želite uživati u gutljajima kafe šetajući i razgledajući ulice Beča.

Fenster cafe u svojoj ponudi ima neke od različitih vrsta kafe, a najpopularnija i ujedno najfotogeničnija je upravo cornettoccino. Upravo to je razlog što je ovo mjesto toliko popularno među ljudima.

Na jednoj od fotografija vidi se kako je na izlogu kafića navedeno kako je tu “najskuplja kafa u Beču”, a poznato je da ćete za ovaj napitak morati izdvojiti i do 10 eura.

Ipak, posjetitelji su na TripAdvisoru ocijenili kako on vrijedi svakog novčića.

Osim skupocjene kafe u kornetu, u kafiću možete pronaći i jeftinije opcije, za svačiji džep, a među njima je i espresso po cijeni od 95 centi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: