25 Aprila, 2024

Prijava

Christiane Amanpour iako Iranka od oca Muhameda odbila da nosi maramu tokom intervjua sa predsjednikom Irana

Poznata voditeljica američke mreže CNN Christiane Amanpour napisala je danas na svom Tviter nalogu da je iranski predsjednik Ebrahim Raisi odbio joj da intervju jer nije htjela da stavi maramu tokom razgovora.

“Planirala sam da pričam sa Raisijem o raznim temama, posebno nakon protesta u Teheranu povodom smrti mlade iranske djevojke Maše Amini u pritvoru. Trebalo je to da bude prvi intervju Raisija na američkom tlu posle posjete Njujorku i Generalnoj skupštini UN”, navela je Amanpur na Tviteru.

Ona je dodala da se nakon nedelja planiranja i osmočasovnog postavljanja tehničke opreme Raisi jednostavno nije pojavio.

“Nakon 40 minuta kašnjenja, njegov pomoćnik se pojavio i rekao da je predsjednik poručio da treba da nosim maramu, jer su trenutno sveti mjeseci Muharam i Safar. Ljubazno sam odbila taj zahtjev. U New Yorku smo, gdje ne postoji zakon ili tradicija da se nose marame. Podsjetila sam da nijedan prethodni iranski predsjednik nije tražio da nosim maramu kad sam intervju radila van Irana”, objasnila je Amanpur.

Voditeljica je rekla i da joj je pomoćnik jasno stavio do znanja da intervjua neće biti ukoliko ne bude nosila maramu.

“Rekao je da je to ”pitanje poštovanja” i osvrnuo se na situaciju u Iranu, aludirajući na proteste koji su zahvatili zemlju. Ponovo, rekla sam da ne mogu da se složim sa ovim neočekivanim uslovom bez presedana. Nakon toga smo otišli, intervjua nije bilo”, dodala je Amanpur.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: