26 Aprila, 2024

Prijava

Općina Novi Grad organizirala zabavu povodom polaska u školu 1.351 mališana

Općina Novi Grad Sarajevo organizirala je kulturno–zabavnu manifestaciju pod nazivom “Prvačići, sretno!“, a povodom polaska u školu 1.351 mališana upisanih u prvi razred šesnaest novogradskih osnovnih škola.

Manifestacija je održana na fudbalskom stadionu Centra “Safet Zajko“, gdje je u zabavnom programu uživalo nekoliko hiljada prvačića, njihovih roditelja, rodbine i nastavnika.

Tom prilikom prvačićima su darovani i anatomski ruksaci sa udžbenicima, a sretan i uspješan početak školovanja djeci, roditeljima i učiteljima poželio je općinski načelnik Semir Efendić, koji je istakao da broj djece koja se upisuju u novogradske osnovne škole konstantno raste, te da je to najveće bogatstvo jedne lokalne zajednice.

– Pošto vi sada krećete u školu, vidjet ćete i upoznat ćete svoje učitelje i učiteljice, treba da ih slušate, da slušate šta oni govore i da tako postupate, da slušate svoje roditelje i da pazite svoje prijatelje u razredu – poručio je Efendić.

Na manifestaciji se obratio i akademik Abdulah Sidran, i upućujući pozdrave dječici, kazao je da “naše knjige ništa ne valjaju, ako ih djeca ne budu čitala”.

– Tek kad dođu u vaše ruke, naše knjige postaju dobre i mi postajemo dobri i osjećamo da mi volimo vas i da vi volite nas… – rekao je Sidran.

Manifestacija “Prvačići, sretno!” organizirana nakon dvogodišnje pauze zbog koronavirusa, bila je prilika da sa djecom i roditeljima podijelimo radost polaska u školu, saopćeno je iz općinske Pres-službe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: