27 Februara, 2024

Prijava

Dva prirodna elementa smanjuju stomak i čiste organizam od toksina

Volimo da pojedemo ukusnu picu, pomfrit i hamburger koji obično idu uz neko hladno gazirano piće, a nakon toga pojedemo i nešto slatko poput čokolade ili sladoleda. E pa, zbog tih dana je neophodno da na meniju uvijek imate nešto što može da vam pomogne da se ti trenuci užitka ne završe loše po organizam.

Kada konzumirate velike količine nezdrave hrane, koja je bogata lošim mastima, solima, šećerom, veštačkim bojama i aromama, vaše tijelo će imati otežano i dugotrajno varenje što rezultira proizvodnjom velikih količina toksina. U pokušaju da neutrališe povećanu kiselost, vaše tijelo zadržava tečnost uslijed čega osjećate otečenost i povećavate težinu.

Jogurt, osim što je bogat kalijumom, pomoći će da se uspostavi ravnoteža dobrih bakterija u crijevima. Konzumirajte običan jogurt ili mu dodajte nekoliko trešanja ili borovnica, koje su bogate antioksidansima ili sa nekoliko orašastih plodova bogatih Omega 3 masnim kiselinama.

Pokušajte da unosite veću količinu vode, ali i zeleni čaj sa đumbirom i limunom. Đumbir će vam mnogo pomoći kod osjećaja nadimanja.

Birajte riblji file bogat omega-3 masnim kiselinama, za koje se pokazalo da se bore protiv toksina zbog svojih antiinflamatornih svojstava.

Salata sa crvenim pasuljem, bogata kalijumom i vlaknima, također je idealno jelo za detoksikaciju.

Hrana bogata kalijumom i vodom pomoći će u uklanjanju viška natrijuma (soli) iz vašeg tijela. Konzumirajte što više dinje, grožđa, narandže, spanaća, avokada i slatkog krompira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: