Decembar 3, 2022

Prijava

Преживјели из слијетања пољског аутобуса још се опорављају, двоје критично

СЛУЖБЕНО је потврђено да су погинула оба возача пољског аутобуса који је у суботу слетио с аутоцесте А4 код Брезничког Хума. У страшној несрећи живот је, подсјетимо, изгубило 12 особа које су ишле на ходочашће у Међугорје. Преживјели се опорављају у три хрватска града, двоје пацијената је и даље критично, преноси ХРТ.

Двоје пољских путника који су најтеже озлијеђени у слијетању аутобуса с аутоцесте и даље је критично. У вараждинској су болници. Остали пацијенти, збринути у чаковечкој те у трима загребачким болницама, сада су стабилно.

“У КБ Дубрава лијечи се шест болесника који су настрадали у несрећи пољског аутобуса. Четири су на интензивној њези, у понедјељак су направљени додатни операцијски захвати према плану који је направљен. Захвати су прошли добро и пацијенти су стабилно. Планиране су три операције за сутра. Видјет ћемо, овисно о стању, хоће ли бити потребан још какав додатни захват”, рекао је у изјави за ХРТ доктор Радо Жиц, специјалист опће и пластичне кирургије, координатор за кируршки дио лијечења пацијената из Пољске у КБ Дубрава.

Додаје да су четири пацијентице на интензивној њези те да су све стабилно, истичући да се планира отпуст једног болесника у сриједу.

“За остале још није предвиђен точан датум отпуста”, додаје доктор Жиц истичући да су пацијенти задовољни здравственом скрби те да су тражили да заврше своје лијечење у Хрватској.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Схаре он
Схаре он
Схаре он
Схаре он

Popularno

Na pravom putu

Slične vijesti