25 Aprila, 2024

Prijava

Preživjeli iz slijetanja poljskog autobusa još se oporavljaju, dvoje kritično

SLUŽBENO je potvrđeno da su poginula oba vozača poljskog autobusa koji je u subotu sletio s autoceste A4 kod Brezničkog Huma. U strašnoj nesreći život je, podsjetimo, izgubilo 12 osoba koje su išle na hodočašće u Međugorje. Preživjeli se oporavljaju u tri hrvatska grada, dvoje pacijenata je i dalje kritično, prenosi HRT.

Dvoje poljskih putnika koji su najteže ozlijeđeni u slijetanju autobusa s autoceste i dalje je kritično. U varaždinskoj su bolnici. Ostali pacijenti, zbrinuti u čakovečkoj te u trima zagrebačkim bolnicama, sada su stabilno.

“U KB Dubrava liječi se šest bolesnika koji su nastradali u nesreći poljskog autobusa. Četiri su na intenzivnoj njezi, u ponedjeljak su napravljeni dodatni operacijski zahvati prema planu koji je napravljen. Zahvati su prošli dobro i pacijenti su stabilno. Planirane su tri operacije za sutra. Vidjet ćemo, ovisno o stanju, hoće li biti potreban još kakav dodatni zahvat”, rekao je u izjavi za HRT doktor Rado Žic, specijalist opće i plastične kirurgije, koordinator za kirurški dio liječenja pacijenata iz Poljske u KB Dubrava.

Dodaje da su četiri pacijentice na intenzivnoj njezi te da su sve stabilno, ističući da se planira otpust jednog bolesnika u srijedu.

“Za ostale još nije predviđen točan datum otpusta”, dodaje doktor Žic ističući da su pacijenti zadovoljni zdravstvenom skrbi te da su tražili da završe svoje liječenje u Hrvatskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: