29 Novembra, 2022

Prijava

Tuzlanska Panonika u julu zabilježila 163.000 posjeta

Slana jezera u srcu grada, tuzlansku Panoniku, u julu je posjetilo 163.000 gostiju iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i iz Srbije, Hrvatske, Češke, Slovačke, Njemačke i drugih evropskih zemalja.

Direktor JKP “Panonika” Tuzla Maid Porobić ističe da su prodali 120.608 ulaznica svih kategorija.

-Ako uzmemo podatak da smo dnevno imali oko 2.000 kupača sa sezonskim ulaznicama onda možemo reći kako je veliki broj gostiju bio iz Tuzlanskog kantona, Bosne i Hercegovine i zemalja regije. Zahvaljujući Festivalu ‘Kaleidoskop’, čiji smo tehnički i izvršni organizator, imali smo posjetioce i iz Sjedinjenih Američkih Država – kazao je Porobić.

Od početka sezone 1. juna ubilježeno je 260.594 posjete, a ukoliko vremenske prilike u augustu budu išle na ruku očekuje se realizacija plana posjeta od 380.000.

– Sezona završava 31. augusta i očekujemo da ćemo ispuniti plan. Svakako da je ova sezona mnogo bolja od prethodnih i da smo u julu imali najbolju posjetu ako uzmemo u obzir sezone 2019. i 2021. O strukturi gostiju moći ćemo govoriti po završetku sezone, ali ono što znam, jer su bile najavljene posjete, dolazili su nam gosti iz Češke, Slovačke, Njemačke…, ali i naši građani koji žive u mnogim evropskim zemljama i koji su dogogodišnji gosti Panonike – kaže Porobić.

Na Panonici tokom sezone organizovano je niz manifestacija, a oživljen je i rad ljetne bašte Vrtić gdje su organizovani koncerti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti