4 Oktobra, 2023

Prijava

Od sutra besplatna vakcinacija protiv bjesnila, čipovanje, sterilizacija životinja

U Kantonu Sarajevo od sutra počinje besplatna vakcinacija protiv bjesnila, tretiranje protiv parazita, čipovanje, sterilizacija ili kastracija životinja u devet veterinarskih stanica: Kantonalnoj veterinarskoj stanici na Ilidži, privatnim veterinarskim stanicama ‘4PET’ i ‘TimVet Kvadrant’ u Novom Sarajevu, ‘Tataragić’ u Centru, ‘Provet’ u Vogošći, ‘Di-vet’ u Ilijašu, ‘Mr.Pet’ i ‘Vet life’ u Novom Gradu i ‘Vet’ u Hadžićima.

Ministar privrede KS Adnan Delić potpisao je danas s KJP “Veterinarska stanica” d.o.o. Sarajevo i osam veterinarskih stanica u privatnom vlasništvu sporazume za provođenje mjera veterinarsko zdravstvene zaštite pasa i mačaka, odnosno besplatnu vakcinaciju, dehelmintizaciju i identifikaciju, kao i podmirenje troškova za provođenje mjere sterilizacije/kastracije pasa i mačaka.

– Potpisivanjem ovih sporazuma već od sutra na nekoliko različitih lokacija u KS građani će imati besplatne usluge sterilizacije/kastracije ljubimaca, antiparazitne tretmane i vakcinaciju protiv parazita. Ista usluga dostupna je i za pse i mačke bez vlasničkog staranja – kazao je ministar Delić.

Pružanje navedenih usluga odnosi se i na čipovane i na nečipovane životinje sa i bez vlasničkog staranja, te  u besplatne usluge spada i čipovanje i označavanje ušnim markicama životinja bez vlasničkog staranja, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: