18 Maja, 2024

Prijava

Svaki PR (ni)je dobar PR: Macron u trci do pobjede pokazao maljave grudi

Zvanični fotograf francuskog predsjednika Emanuela Makrona objavio je niz fotografija “iza kulisa” uoči drugog kruga glasanja za predsjedničke izbore koji se održavaju u Francuskoj.

Tako se na jednoj od objavljenih fotografija Makron može vidjeti kako ležerno sjedi u sofi, sa zavrnutim rukavima, raskopčane košulje koja otkriva njegove dlakave grudi. Tako odjeven francuski predsjednik podsjeća na Džejmsa Bonda, odnosno na glumca Šona Konerija, ali na holivudsku zvijezdu Barta Renoldsa – a obojica su poznati po bujnim maljama na grudima.

Pojedini korisnici društvenih mreža usporedili su pak Makrona sa teniserom Rodžerom Federerom i njegovim dlakavim grudima.

Aktuelni francuski predsjednik vodi u prvom krugu predsjedničkih izbora, za nekoliko procentnih poena ispred čelnice krajnje desnice Marin le Pen, s kojom će se suočiti u drugom krugu 24. aprila. Da bi uspeo da pobjedi, morati će da podstakne mlade glasače da izaberu njega.

Prema rezultatima sprovedenih anketa, Le Penova je popularna među mlađim biračima, koji podržavaju njenu zabrinutost zbog poskupljenja troškova života. Neki s druge strane podržavaju njene snažne stavove o francuskom identitetu, kao i odnos prema islamu.

Ranije ove sedmice, Makron je rekao da Le Penova ima tajni “Fregzit'”plan, odnosno plan po kojem će Francuska slediti primjer Velike Britanije i napustiti Evropsku uniju kako bi stvorila desničarski savez s Poljskom i Mađarskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: