27 Aprila, 2024

Prijava

VIDEO: Gradonačelnik oženio ženku kajmana i rekao – “volimo se, to je ono što je važno”

Jedan gradonačelnik u Meksiku vjenčao se sa ženkom kajmana u okviru tradicionalne ceremonije za koju se vjeruje da donosi sreću njegovom narodu.

Lokalno predanje ovu životinju naziva “princezom”.
Viktor Igo Sosa “oženio se” sa kajmanskim reptilom po imenu Ališa Adrijana u ovom drevnon ritualu.
Posmatrači su ovo dočekali aplauzom i plesom u San Pedro Huameluli, gradu autohtonog naroda Čontal u državi Oaksaka, na jugu Meksika.
Sosa je tokom rituala rekao: “Prihvatam odgovornost jer se volimo. To je ono što je važno. Ne možete imati brak bez ljubavi… Prepuštam se braku sa princezom“.
U ovom mjestu se već 230 godina sklapa brak između muškarca i ženke kajmana u znak sjećanja na mir između starosjedelačkih grupa Čontal i Huave, prenosi “Sky”.

Gradonačelnik, koji predstavlja kralja Čontala, ženi se gmizavcem, koji simbolizuje djevojku princezu naroda Huave.
Kajmani žive u močvarama i endemske su vrste su u Meksiku i Centralnoj Americi. Prije ceremonije, životinja se nosi od kuće do kuće kako bi mještani mogli da je drže i plešu sa njom.

 

Na vjenčanju reptil nosi zelenu suknju, šarenu ručno vezenu tuniku i pokrivač za glavu od traka i šljokica. Njena čeljust je zatvorena tako da nema nepredviđenih okolnosti.
Kasnije je oblače u bijelu venčanicu i vode u zgradu opštine na venčanje. Nakon ceremonije, gradonačelnik je zaplesao sa svojom mladom uz zvuke tradicionalne muzike.
Sretni smo jer slavimo zajednicu dve kulture. Ljudi su zadovoljni“, rekao je Sosa novinskoj agenciji AFP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: