7 Decembra, 2023

Prijava

Mask razbjesnio sve na Twitteru, pa otkrio da je bio ironičan

Mask je objavio da ograničava pregled objava na Twitteru u svrhu borbe protiv “ekstremnog novoa prikupljanja podataka”, ali je kasnije ipak otkrio da je sve to bila ironija.

Vlasnik Twittera Ilon Mask, objavio je u subotu da se na tu društvenu mrežu uvode ograničenja za pregled objava.

“Kako bismo riješili ekstremne nivoe prikupljanja podataka i manipulacije sistemom, primijenili smo sledeća privremena ograničenja. Verifikovani nalozi ograničeni su na pregled 6.000 objava dnevno, neverifikovani do 600 objava, a novi neverifikovani do 300 objava na dan”, napisao je Mask u svom tvitu.

S obzirom na to da se radi o poprilično neobičnoj odluci kojoj se korisnici nisu nadali, komentari su bili preplavljeni žalbama, ali i mimovima. Javile su se i slavne internet ličnosti poput, na primjer, MrBeasta, koji je napisao da će provjeriti koliko mu je potrebno da pregleda količinu objava namijenjenih verifikovanim nalozima.

Nekoliko sati kasnije od prve objave, Mask se predomislio pa je brojke povećao na 10.000, 1.000 i 500, a na kraju je otkrio da je kompletna objava bila “vježba ironije” koja je dostigla rekordan broj pregleda.

Veliki broj korisnika je nakon prve objave objavio nove mimove i posprdne haštagove, a mnogi su pretili da će da napuste platformu zbog ograničenja, istakavši da su završili s Twitterom.

Mask je nakon svega ismijao ovu reakciju korisnika. Njegov početni Tweet o ograničenju pregledan je više od 458 miliona puta, što je bio povod da objavi da je “ironija dostizanje ograničenja zbog prigovaranja na ograničenja pregleda”.

Nakon svega je ponovo pokušao da “opravda” svoju odluku, istakavši da smo svi zavisnici od Twittera i da bi trebalo da malo izađemo napolje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: