14 Maja, 2024

Prijava

Kadirov demantovao da je bolestan: “Život je interesantan kada je kratak. Zato ni ne želimo da živimo dugo, kratko ali vrijedno življenja”

Predsjednik Čečenije Ramzan Kadirov uključio se u najnovijem obračanju uživo na društvenim mrežama i demantovao vijest da je teško bolestan.

Kadirov je bio u društvu sa poslanikom ruske Dume Adamom Delimhanovim za koga se tvrdilo da je nestao.

U proteklih nekoliko dana na društvenim mrežama pojavila se vijest da je Kadirov teško bolestan, a da je Delimhanov nestao, čak se i spominjalo da je teže povrjeđen.

Na video-kanalu koji prati dva I po miliona ljudi, vide se Kadirov i Delimhanov kako piju čaj u kuhinji:

„Psi laju, karavani prolaze. Živi smo i jedemo hljeb. Život je interesantan kada je kratak. Zato ni ne želimo da živimo dugo, kratko ali vredno življenja”, rekao je Kadirov.

Ovo nije prvi put da se pronose priče o zdravlju Kadirova.

Prije četiri mjesca, početkom marta, na društvenim mrežama pojavila se vijest da lider čečenske republike pati od „ozbiljnih problema sa bubrezima”, jer je vodeći hirurg iz Ujedinjenih Arapskih Emirata primjećen u glavnom gradu Groznom. Opozicioni novinari objavili su na Telegramu da su im njihovi izvori rekli da Ramzan Kadirov nije dobro i da ima „simptome trovanja“. Tokom prošle godine, Kadirov je postao primjetno deblji, a neki komentatori tada su tvrdili da izgleda naduto. Navodno odbija da pozove ruske ljekare zbog straha od „otrova“.

Moguća bolest bubrega tada se razmatrala kao uzrok fizičke transformacije.

Kazahstanski novinar Azamat Maitanov, pozivajući se tada na povjerljive izvore, tvrdio je da je Kadirov možda teško bolestan, a mogući uzrok je trovanje.

Upravo zbog toga pojavila su se nagađanja da je to glavni razlog zašto se nije pojavio 21. februara na obraćanju Vladimira Putina Saveznoj skupštini.

„Postoje informacije da je glavni nefrolog UAE, dr Jasin Ibrahim el-Šahat, poznati ljekar sa 30-godišnjim iskustvom, stigao u Grozni [glavni grad Čečenije]“, njegova oblast stručnosti je nefrologija, dijaliza, transplantacija, glomerulonefritis i akutna bubrežna insuficijencija, napisao je on na svom Telegram kanalu.

Na društvenim mrežama nagađali su da je možda u pitanju hepatitis C koji napada jetru ali i utiče na bubrege i opšte stanje, ali bilo je i nagađanja onih koji sumnjaju da fotografije koji ga prikazuju vidno debljim nego što je bio do nedavno, nisu autentične. Iznosile su se i tvrdnje da je Ramzan hedonista, da uživa u hrani kao rijetko ko, do je sklon gojenju, ali i da je zavisnik od energetskih pilula.

Čečenski lider je u Ukrajinu poslao hiljade vojnika da se bore na frontu, često je i on tamo boravio, a posljednjih mjeseci se pisalo da je u sukobu zbog kritike ruskih generala koji komanduju borbama u Ukrajini ali i sa vođom Vagnerovaca, Prigožinom.

Sam Kadirov nije baš konkretno odgovorio na najnovije navode osim „da je dobro a da je propaganda vrlo jaka” i da uskoro počinje „konačni slom nacista čemu će se radovati”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: