4 Maja, 2024

Prijava

Švedska zvanično odbacila zelenu agendu

Švedska je upravo zadala ozbiljan udarac globalističkoj klimatskoj agendi odbacivši ciljeve zelene agende, prenose mediji. U izjavi u kojoj je najavljena nova politika u švedskom parlamentu, ministarka finansija Elisabeth Svantesson upozorila je da je skandinavskoj naciji potreban “stabilan energetski sistem”.

Svantesson je navela da su energija vjetra i sunca previše “nestabilne” da bi zadovoljile energetske potrebe nacije i ove zemlje. Umjesto guranja zelene agende švedska vlada se vraća nuklearnoj energiji i zvanično odbacuje sve svoje ciljeve proklamovane u agendi “Sto posto obnovljiva energija”, prenosi SlayNews.

Švedsku su gurali prema “obnovljivoj energiji” kako bi ispunile ciljeve zelene agende Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) notornog Klausa Schwaba i Billa Gatesa. Zelenu agendu WEF-a snažno podržavaju i guraju Ujedinjene nacije, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), Pariski klimatski sporazum, Svjetska banka i administracija predsjednika demokrata Joea Bidena.

Najavljujući novu politiku Švedske, Svantessonova je rekla : “Ovo stvara uslove za nuklearnu energiju. Potrebna nam je veća proizvodnja električne energije, potrebna nam je čista električna energija i potreban nam je stabilan energetski sistem”.

Ovaj potez predstavlja veliki udarac nepouzdanoj i neefikasnoj tehnologiji koju guraju globalisti i WEF koji tvrde  da na taj način spašavaju planetu Zemlju od klimatskih promjena. Međutim, nedavno je više od 1.500 klimatskih naučnika potpisalo Svjetsku deklaraciju o klimi (link) u kojoj jasno navode da ne postoji apsolutno nikakva vanredna klimatska situacija. Udio ugljen dioksida u zemaljskoj atmosferi trenutno iznosi oko 0,04 posto, a od tih 0,04 posto samo 3 posto stvaraju ljudi.

Upućeniji znaju da je zagovaranje zelene agende od strane globalista i WEF-a proizvod činjenice da su Sjedinjene Američke Države izgubile kontrolu na svjetskim rezervama nafte i plina. Naime, prema istraživanju konsultantske kuće Wood Mackenzie (link) trenutno više od 65 posto svjetskih rezervi nafte i prirodnog plina, dovoljno za narednih 60 godina, kontroliše sedam nacionalnih kompanija – tri arapske, dvije ruske, jedna iranska i jedna venecuelanska kompanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: