3 Maja, 2024

Prijava

Ajfelov most blista duginim bojama u znak podrške Paradi ponosa u Sarajevu

Sarajevo – U čast i podršku Paradi ponosa, simbol grada Sarajeva, Ajfelov most, obasjan je šarenim duginim bojama. Ova impresivna inicijativa okupila je građane i posjetitelje grada kako bi se izrazila podrška LGBT+ zajednici i promovisala jednakost, tolerancija i prihvaćanje.

Svjetla duginih boja obavila su čeličnu konstrukciju mosta, stvarajući spektakularan i nezaboravan prizor. Ovaj vizualni spektakl simbolizira slobodu, raznolikost i ljubav prema različitostima.

Parada ponosa, koja je održana u Sarajevu, okupila je stotine ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i iz drugih dijelova svijeta. Slogan ovogodišnje parade bio je “Svi za jednakost”, naglašavajući važnost podrške i suradnje svih društvenih skupina u postizanju ravnopravnosti.

Osvjetljavanje Ajfelovog mosta duginim bojama predstavlja jedan od načina na koji grad Sarajevo izražava svoje otvoreno i inkluzivno društvo. Građani su bili oduševljeni ovom inicijativom, koja je donijela radost i inspiraciju u srca mnogih.

Osvjetljavanje Ajfelovog mosta duginim bojama predstavlja snažnu poruku podrške LGBT+ osobama. To je znak da su jedinstveni njihovoj borbi za jednakost i da smo svi dio iste borbe.”

Ova spektakularna gesta dodatno je osnažila LGBT+ zajednicu, koja se često suočava s izazovima i diskriminacijom. Parada ponosa u Sarajevu postala je mjesto gdje se svi zajedno bore za prava i jednakost svih seksualnih orijentacija i rodova.

Osvjetljavanje Ajfelovog mosta duginim bojama podsjeća nas na važnost poštivanja i slavljenja raznolikosti. Nadamo se da će ovakvi simbolični gestovi nastaviti širiti ljubav i razumijevanje među svim ljudima, te da će svijet postati mjesto u kojem su svi dobrodošli i prihvaćeni bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju ili rodni identitet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: