3 Maja, 2024

Prijava

‘Rođeni’ odradili prvi trening i počeli pripreme za novu sezonu

Prvim treningom na stadionu Rođeni FK Velež je u ponedjeljak počeo pripreme za predstojeću sezonu, a treneru Nedimu Jusufbegoviću odazvala se većina igrača iz prošle natjecateljske godine.

Rođeni su do sada angažirali dvojicu igrača, i to Alena Krajca i Demira Pecu, dok se u narednom periodu očekuju potpisi još nekolicine igrača.

Igrač Veleža Adin Bajrić kazao je da se iz kluba nadaju kako će ove sezone ostvariti svoje ciljeve, odnosno izboriti Europu.

– Prošla su četiri mjeseca od moje operacije, još se nisam stopostotno oporavio, ali nadam se da ću kroz nekih mjesec i pol dana moći konkurirati u ekipi da ostvarimo zacrtane ciljeve. Naša očekivanja uvijek su velika, mi smo Velež i nadamo se da ćemo izboriti Europu jer uvijek težimo tome – kazao je Bajrić.

Napadač Nermin Haskić kazao je kako im je dobro došao odmor.

– Mislim da je pauza bila duža nego inače, imali smo vremena odmorit se i spremiti jer smo radili po individualnim programima koje smo dobili od stručnog stožera i mislim da u ekipi vlada dobra energija i da su igrači spremni dati svoj maksimum. Mislim da smo napravili dobru podlogu i lijepu atmosferu u zadnjoj polusezoni, bitno je samo da prenesemo tu energiju i ja se ne bojim ni za rezultat ni za ciljeve koju stožer stavi pred nas – kazao je Haskić.

Nogometaši koji su obavili prvi trening i krenuli s pripremema su: Osman Hadžikić, Faris Ribić, Edis Nanić, Denis Zvonić, Saša Domić, Mitar Ćuković, Ante Hrkać, Dino Hasanović, Emir Halilović, Omar Pršeš, Edo Vehabović, Nemanja Anđušić, Nermin Haskić, Ajdin Drina, Adin Bajrić, Tarik Šikalo, Dževad Sijamija, Danis Gosto, Elvir Muminović, Faris Kadrić, Dženan Puce, Alen Krajnc, Kenan Duliman, Amar Milak i Haris Jogunović.

Tu su i veznjaci Afrikanac Mohammed Chariff i Brazilac Luan, koji će se kroz pripreme pokušati nametnuti treneru Jusufbašiću.

Nakon nekoliko dana priprema u Mostaru, Rođeni će bazične pripreme obaviti na Kupresu gdje je u planu odigravanje nekoliko utakmica.

Glavnu provjeru uoči početka prvenstva Velež će imati 22. srpnja protiv Širokog Brijega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: