Maj 31, 2023

Prijava

Ученици седмог разреда основних школа у КС данас освајају Требевић

Ученици седмог разреда основних школа Кантона Сарајево данас крећу у обилазак и освајање Требевића како би стекли основна знања и вјештине о понашању у планинарским условима, гдје ће боравити на свјежем зраку, дружити се и јачати своје карактерне особине.

Министрица за одгој и образовање КС Наида Хота-Муминовић данас је испратила ученике на поход  током којега ће, како је рекла, научити и стећи вјештине понашања у природи, упознати природне љепоте и благодати које их окружују.

– За многе ученике ово је први пут да иду на планину, на жалост, али прилика је ово да кроз овај специфични облик наставе изведемо ученике и покажемо им природне љепоте у КС-у – казала је Хота Муминовић.

Изразила је наду да ће исти програм бити реализиран и за нову генерацију ученика.

Поход на Требевић организује се у сарадњи са Институтом за развој предуниверзитетског образовања КС у оквиру Школе планинарсва.

Директорица Института Сенада Салиховић је навела да је укупно 4.100 ученика седмог разреда посјетило три планине: Бјелашницу, Игман и Требевић.

– Ово дивно вријеме ће наша дјеца искористити да са нашим пријатељима из Планинарског савеза Федерације БиХ, Заводом за хитну медицинску помоћ КС и Горском службом спашавања успјешно реализирамо и посљедњу седмицу Школе планинарства – казала је Салиховић.

Захављује родитељима дјеце на повјерењу, а како каже, дјеца се радују и одушевљена су Школом планинарства. Едукативне садржаје ће и те како искористити у будућности за боље и сретније одрастање.

Ученици су имали и имају прилику да са својим професорима тјелесног и здравственог одгоја, спорта, биологије, географије, хисторије, енглеског језика, са професионалним водичима, успјешно савладају километарске стазе босанских планина.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Popularno

Na pravom putu

Slične vijesti