19 Aprila, 2024

Prijava

Legendarni Tucker Carlson dobio otkaz na Foxu

Fox News i Tucker Carlson,  koji je koristio svoje mjesto u udarnom terminu na televizijskoj mreži kako bi uspostavio čvrstu kontrolu nad Republikanskom strankom, prekinuli su poslovni odnos, saopštila je mreža u eksplozivnoj objavi koja je protresla medije i američku političku scenu u ponedjeljak.

“Zahvaljujemo mu na njegovom služenju mreži kao voditelju, a prije toga kao saradniku”, naveo je Fox News u kratkom priopćenju koje nije ponudilo objašnjenje za njegov odlazak. Navodi se tek da je njegova posljednja emisija bila u petak 21. aprila.

Carlson, najvažniji voditelj Fox Newsa, nije odgovorio na zahtjeve za komentar. No, prema tvrdnjama upućenih, kako piše CNN, o odluci o svojem izbacivanju s mreže obaviješten je u ponedjeljak ujutro.

Ova je objava stigla sedam dana nakon što se Fox News nagodio u golemoj tužbi za klevetu s Dominion Voting Systems za 787,5 miliona dolara zbog širenja laži o izborima putem mreže Fox Newsa. Fox i tehnološka tvrtka Dominion postigli su nagodbu od 787,5 miliona američkih dolara u pomno praćenoj tužbi za klevetu, čime je okončan spor oko toga jesu li TV mreža i njezina matična kompanija svjesno emitirale lažne optužbe da je greška na softveru Dominiona kriva za izborni poraz Donalda Trumpa 2020. godine.

Kao voditelj u udarnom terminu na Fox Newsu, Carlson je postao jedna od najuticajnijih osoba unutar Republikanske stranke – republikanski zastupnici bili su pred njim manji od makova zrna, a bivši predsjednik Trump dao mu je prvi intervju nakon što je optužen u New Yorku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: