26 Aprila, 2024

Prijava

Kinezi snimili svoju verziju filma “Top Gun”

Nastavak hit filma “Top Gun” s Tomom Kruzom srušio je rekorde gledanosti prošle godine zaradivši 1,4 milijarde dolara, a ove nam godine izlazi takozvana kineska verzija zvana “Born to fly”.

“Variety” piše da je “Born to Fly” kineski odgovor Holivudu na “Top Gun”, a ako je za zaključiti po trejleru, film neodoljivo podsjeća na američku verziju.
U filmu radnja prati Leija Yua i elitne pilote koji prolaze kroz rigorozni trening kako bi postali najbolji u svom poslu. Predvodi ih iskusni zapovednik Zhang, a imaju zadatak da testiraju najmodernije borbene avione.
Film obiluje akcijom i scenama u kojima glavni akteri zamalo ginu, ali ekipa pobjedi sve nedaće i na kraju ostvari zadatak.
Film izlazi u Kini 28. aprila, a zanimljivo je da će se prikazivati i u Evropi, kao i u SAD-u.
Produkciju filma podržale su kineske vazduhoplovne snage i jedna kompanija koja se bavi proizvodnjom aviona.
Ono što je zanimljivo jeste da je “Born to Fly” trebalo da izađe prošle godine u oktobru, ali je iz nepoznatih razloga odložen. Navodno je bilo govora da su specijalni efekti veoma neuvjerljivi, a neki su tvrdili da mora malo da se pričeka jer je film previše podsjećao na “Top Gun” pad a ne bi bilo optužbi za plagiranje.
Zanimljivo je i to da je 75 posto karata za kinesko prikazivanje već rasprodato, a unaprijed je ostvarena zarada od tri miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: