27 Aprila, 2024

Prijava

Skopje: Kovačevski spreman biti domaćin sastanka Vučića i Kurtija

Premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski spreman je biti domaćin sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Albina Kurtija u okviru pregovora Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa.

Kako je potvrđeno iz makedonske Vlade, premijer je spreman biti domaćin sastanka Vučića i Kurtija u okviru pregovora Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU-a i SAD-a, 18. ožujka, u Sjevernoj Makedoniji.

Na sastanku će, kako je najavljeno, prisustvovati visoki predstavnik Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell te posebni predstavnik EU-a za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, prenosi MIA.

Iz makedonske Vlade je priopćeno da je europski prijedlog za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine izuzetno važan za budućnost i stabilnost regije.

Sjeverna Makedonija tako još jednom potvrđuje da je faktor stabilnosti, odnosno članica NATO-a, koja je započela pregovore s EU i kao država koja predsjedava OESS-om, najvećom sigurnosnom organizacijom u Europi, stoji u priopćenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: