23 Septembra, 2023

Prijava

Zasjedala Komisija za sigurnost Skupštine KS – Ne postoje sigurnosne prijetnje

Komisija za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo održala je danas sjednicu kojoj su, pored članova, prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica i policijski komesar Uprave policije Nusret Selimović.

Cijeneći aktivnosti koje je poduzela Uprava policije vezano za sigurnosnu situaciju povodom obilježavanja nastupajućih vjerskih praznika i obilježavanja neustavnog dana RS-a, Komisija daje punu podršku Upravi na preveniranju svih aktivnosti koje bi nosile sigurnosni rizik, kao i za saradnju i koordinaciju sa svim policijskim i sigurnosnim agencijama u Bosni i Hercegovini.

– S obzirom na to da obilježavanje 9. januara svake godine proizvede uznemirenost građana zbog kršenja presuda Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, pozivamo Tužilaštvo BiH i sve druge nadležne institucije da promptno djeluju u okviru zakonom određenih nadležnosti – navode iz Komisije.

Obavještavaju građane i udruženja građana, u skladu s informacijama Uprave policije Kantona Sarajevo, da u ovom trenutku ne postoje bilo kakve sigurnosne prijetnje kojim bi bila ugrožena sigurnost građana.

– Komisija za sigurnost će permanentno pratiti razvoj sigurnosne situacije i u skladu sa svojim nadležnostima poduzimati potrebne aktivnosti. Od građana očekujemo da ne podliježu provokacijama ili bilo kakvim poluinformacijama koje bi mogle dodatno uznemiriti građane i usložniti sigurnosnu situaciju – zaključuju iz Komisije za sigurnost Skupštine KS, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: