4 Decembra, 2023

Prijava

VIDEO Ljubav je vječna a od slomljenog srca se može umrijeti: Živjeli 80 godina u braku i umrli u razmaku od par sati

Bračni par iz američkog Ohaja preminuo je u samo nekoliko sati razmaka nakon 79 godina braka.

Ljubavna priča Džun i Hjuberta Malikotea završila se prošle sedmice nakon gotovo osam decenija zajedničkog života. Oboje su imali 100 godina.
Njihov 76-ogodišnji sin Sem je za “Dayton Daily News” ispričao da se njegova majka teško razboljela nakon američkog Dana zahvalnosti nakon čega je smještena u hospicij. Hjuberta je to slomilo pa je ubrzo i sam završio na istom mjestu.
On se samo raspao“, rekao je sin.
Dijelili su sobu u hospiciju gdje su zajedno proveli pet dana bez svjesti. Oko 21 sat 30. novembra Hjubert je preminuo u snu. A prema sinu Semu, uzrok njegove smrti je “slomljeno srce”. Dvadeset sati kasnije, oko 18 sati 1. decembra umrla je i Džun.
“Otišli su zajedno. Tužan sam, a ne bi trebalo da budem. Ko bi mogao očekivati takav život?“, zaključio je njihov sin.
Par se upoznao 1941. godine na misi, a vjenčali su se godinu dana kasnije. Dobili su troje djece, koja su im podarila sedmoro unučadi i 11 praunučadi.
U junu ove godine dali su intervju u kojem su otkrili da se nikad nisu ozbiljno posvađali.
Nismo išli kroz život bez problema, ali nikad ne bismo učinili ništa što bi povrijedilo ono drugo. Ako dođe do svađe, možda ćete morati da odete na nekoliko minuta da se smirite. Onda se vratite i promijenite temu ili to riješite“, poručili su.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: