26 Aprila, 2024

Prijava

Premijera dokumentarnog filma o mostarskom Street Arts Festivalu

Udruga Rezon predstavit će prvi dokumentarni film o Street Arts Festivalu Mostar “The Future of Public Spaces”, a premijera će se održati u subotu, 10. prosinca, u 19.30 sati u mostarskom CineStaru.

Film govori u kulturnom pokretu koji je okupio grupu ljudi u zajedničkoj ideji da stvaraju prepoznatljivu umjetničku platformu. Dokumentirana su događanja s festivala 2021. i 2022. godine, te gostujući umjetnici koji pričaju o svojim radovima i impresijama iz Mostara, priopćeno je iz Street Arts Festivala.

“Ovo je film koji nosi narativ suprotan mnogo čemu što se o Mostaru inače može čuti”, kazao je Jasenko Korjenić, koji je pored udruge Rezon zaslužan za produkciju filma, realiziranog uz podršku Kvinna till Kvinna Fondacije.

Cilj filma je, ističu organizatori, široj publici približiti suštinu festivala, kolektiv i umjetnike, te da se stekne jasniji uvid u progres koji je postignut kroz 11 godina djelovanja u kulturnom životu grada.

Nakon projekcije najavljeno je druženje u prostoru udruge Rezon gdje će biti organiziran “Rekonekt” glazbeni program u okviru Rezon koncept programa s gostujućim umjetnicima iz BiH i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: