26 Aprila, 2024

Prijava

Bošnjaci su tvrdoglavi, uporno idemo naprijed i kao društvo i kao zajednica!

Piše : Almedina Kurtić – Zametica

Bosna i Hercegovina ima izobilje turističkih atrakcija koje bi, vjerujem, svakog turistu očarale svojom ljepotom. Neizostavno je i bogatstvo kulturnog i historijskog naslijeđa koje doprinosi turizmu naše države. Vjerujem da priroda koja nas okružuje, rijeke poput Neretve, Une,
Drine, pa i sve druge, te planine, gore, jezera i doline, mogu da budu uzrok pozitivnih emocija poput smirenosti, radosti, kreativnosti, i na ovakav način doprinesu pozitivnoj energiji čovjeka.

Bošnjaci su nadaleko poznati po svom gostoprimstvu i ljudskosti, a turisti, naravno pamte lijepa geste te to ponekad i bude uzrok i ponovnog vraćanja u našu državu. Dodati se svakako mogu i raznovrsna ukusna jela, kao i dobra, poznata, bosanska kahva. Bitno je
naglasiti da je turizam uveliko oslabio i prilikom pojave pandemije, kako u našoj državi tako i u svijetu, ali smatram da je to upravo još jedan dodatan razlog zbog kojeg trebamo podržati razvoj turizma u našoj zemlji.

Održavanje ugodne atmosfere putnika, turista, kao i podržavanje raznih organizacija koje se bave razvojem turizma su samo neki od koraka koji su potrebni na putu ka uspjehu. Šaljivo razmišljanje kako su Bošnjaci tvrdoglav narod bi možda i moglo da bude od koristi u ovom segmentu tako da tvrdoglavo guramo naprijed kao društvo i kao zajednica, kao građani kojima je bitan razvoj naše države općenito, ali i u turističkom pogledu.

Kroz oporavljanje turističke privrede možemo ojačati i ekonomiju države, a za ovakav korak je potrebno više promovirati edukaciju o turizmu. Edukativni dio je neizostavan, kao i promocija naših turističkih mjesta kroz razne medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: