26 Aprila, 2024

Prijava

Porodice, prijatelji, građani Sarajeva obilježavaju šestu godišnjicu smrti Selme Agić i Edite Malkoč

Na današnji dan prije šest godina u Sarajevu se dogodila stravična saobraćajna nesreća u kojoj su život izgubile dvije studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu Selma Agić iz Bugojna i Edita Malkoč iz Bosanske Krupe. Njih je na pješačkom prijelazu automobilom udario Sanjin Sefić prolazeći velikom brzinom na crveno svjetlo za vozače.

Danas će se porodice Agić, Malkoč, profesori Filzofoskog fakulteta, studenti, ali građani Sarajeva kao i porodica ubijenog mladića Dženana Memića, okupiti kod spomen-obilježja koje je ispred Fakulteta otkriveno na drugu godišnjicu smrti 2018. godine u 12 sati.

Vrhovni sud FBiH u decembru 2020. godine donio je odluku kojom je potvrđena presuda Sanjinu Sefiću, a izmijenjena je u odnosu na onu koju je izrekao Kantonalni sud u Sarajevu u ponovljenom postupku pa je izrečena jedinstvena kazna od 16,5 godina zatvora i odmah je upućen na izdržavanje.

Sefić je u noći 10. oktobra 2016. godine na pješačkom prijelazu na glavnoj sarajevskoj saobraćajnici krećući se brzinom većom od 100 km na sat i prolazeći kroz crveno svjetlo na semaforu automobilom udario studentice Selmu Agić i Editu Malkoč koje su od zadobijenih povreda preminule. Sefić je pobjegao s lica mjesta, a ujutro 11. oktobra pobjegao je u Srbiju odakle je izručen 9. januara 2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: