26 Aprila, 2024

Prijava

Da li će Bruce Willis produžiti karijeru tako što će prodati pravo na svoje lice

Kada je Bruce Willis saopštio u  martu ove godine da boluje od afazije i da se povlači sa filmskog platna, svet je ostao u šoku. I bez svog omiljenog akcionog junaka koji rešava najkomlikovanije slučajeve, spasava svijet… Zato se sada po svetskim medijima navodi da bi akcioni super star mogao da proda autorska prava na svoje lice i da dobije digitalnog blizanca i tako produži karijeru i posle zvaničnog odlaska u penziju.

Ipak, BBC navodi da su ovo netačni navodi, kao i da Bruce Willis nije ponudio da se njegov lik koristi na ekranu za buduće projekte, nakon svog prvog iskustva sa manipulacijom digitalnim medijima u reklami za rusku telefonsku uslugu MegaFon, prošle godine.

Tehnologija „Dipkejk” omogućava korišćenje sličnosti osobe nad drugom osobom. Naime, korišćenjem vještačke inteligencije moguće je stvoriti vizuelni i audio „blizanac” osobe. Međutim, portparol glumca rekao je za BBC da on nije imao „nikakva partnerstva ili dogovora” sa kompanijom, a predstavnik „Dipkejka” rekao da samo Bruce Willis ima prava na njegovo lice.

Doduše, kompanija posjeduje, pišu mediji, da već imaju toliko materijala o Vilisu, ali to  nikad ne bi uradili bez njegove saglasnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: