28 Novembra, 2023

Prijava

FBI upao u kuću predsjednika Trumpa na Floridi

Bivši američki predsjednik Donald Tramp rekao je danas da su agenti FBIa izveli raciju na njegovom imanju Mar a Lago na Floridi i obili sef, javljaju svetski mediji.

Kako su navela dva izvora upoznata sa situacijom, FBI je pretražio Trampovu rezidenciju na osnovu naloga u okviru istrage o mogućem nezakonitom uklanjanju i uništavanju dokumenata Bele kuće nakon njegovog predsjedavanja, prenosi Gardijan.

Tramp je u saopštenju naveo da je „njegov divni dom Mar a Lago u Palm Biču pod opsadom i da ga je okupirala velika grupa agenata FBI.

„Čak su mi obili i sef”, rekao je Tramp, prenosi Tanjug.

Dodao je da je sarađivao sa svim relevantnim vladinim agencijama i da „nenajavljeni upad” u njegov dom nije bio potreban niti primjeren.

Ocjenio je da akcija predstavlja „nepravilno ponašanje tužioca” i „naoružavanje pravosudnog sistema” s ciljem da se spriječi njegova ponovna kandidatura za predsjednika SAD.

„Takav napad mogao bi da se dogodi samo u razorenim zemljama trećeg svijeta. Nažalost, Amerika je sada postala jedna od zemalja korumpiranih na nivou koji ranije nije viđen”, smatra Tramp.

Iz sjedištaFBIa u Vašingtonu i kancelariji u Majamiju nisu željeli da komentarišu informacije o raciji u Trampovoj kući.

Trampov sin Erik izjavio je za Foks njuz da su predmet pretrage bile kutije sa dokumentima koje je Tramp donio iz Bijele kuće i da njegov otac već mjesecima sarađuje sa Nacionalnim arhivom po tom pitanju.

Do racije je došlo u trenutku kada Tramp postavlja temelje za još jednu predsedničku kandidaturu na izborima 2024. godine i nakon niza javnih saslušanja o njegovoj ulozi u događajima koji su doveli do napada na Kapitol nakon izbora prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: