28 Septembra, 2022

Prijava

Tayyip uskoro stiže na Balkan: Vrijeme je za mir i stabilnost

Ministar vanjskih poslova Turkiye Mevlut Cavusoglu izjavio je kako će turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan narednog mjeseca upriličiti posjetu balkanskim zemljama, te kako to potvrđuje njihovu posvećenost miru i stabilnosti regiona, javlja Anadolu Agency (AA).

– Posjeta koju će narednog mjeseca balkanskim zemljama upriličiti predsjednik Turkiye Recep Tayyip Erdogan potvrđuje našu posvećenost miru i stabilnosti regiona. Turkiye snažno podržava mir i stabilnost Balkana – rekao je Cavusoglu, govoreći na otvaranju 13. konferencije ambasadora koja se održava u Ankari.

Naveo je kako je Turkiye svojim vojnim operacijama na sjeveru Sirije otvorila put sigurnom povratku.

– Međutim, teroristička organizacija PKK/YPG/PYD i njeni ogranci nastavljaju napadati našu zemlju i sirijske civile kako bi narušili ovo okruženje stabilnosti i unaprijedili svoj separatistički plan. Naša zemlja je značajno doprinijela sigurnosti miliona Sirijaca, stoga se od nas ne može očekivati da sjedimo skrštenih ruku na napade terorista YPG/PKK-a – kazao je Cavusoglu.

Ističući da Turkiye podržava oslobađanje okupiranih azerbajdžanskih teritorija, Cavusoglu je rekao kako njegova zemlja stoji uz istinu i pravdu.

Cavusoglu je ponovo upozorio Armeniju da se uzdrži od novih provokacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti