7 Oktobra, 2022

Prijava

Tuzlanski Student odustao od igranja u Ligi BiH za košarkaše

Rukovodstvo Univerzitetskog košarkaškog kluba Student iz Tuzle odustalo je od igranja u predstojećoj sezoni Lige Bosne i Hercegovine.

Student je u prošloj sezoni osvojio titulu prvaka u A1 ligi BiH nakon što su u finalu play-offa savladali Orlovik iz Žepča. Poslije temljene analize, niza obavljenih razgovora i konsultacija, donesena je odluka o neigranju u Ligi BiH u sezoni 2022./2023.

– Klub će nastaviti s radom na principima utvrđenim prilikom reaktiviranja. Radit ćemo na jačanju i proširivanju igračke baze, poboljšanju uvjeta za rad ekipe, sanaciji Univerziteske sportske dvorane i razvijanju ideje za uspostavljanje sportskog internata. U skladu s navedenim, pored nastupa u A1 ligi, od naredne sezone ćemo formirati tim i za A2 ligu, s sve kako bi dodatno pojačali rad sa mladim i perspektivnim košarkašima sa područja grada Tuzle i uže regije. Na ovaj način ćemo dodatno pružiti mogućnost svim mladim košarkašima da nastave svoj sportski razvoj nastupajući za klub kojem je razvoj i pružanje šanse mladima u prvom planu – navode u rukovodstvu UKK Student.

UKK Student je funkcionirao na jednostavnom principu da se košarkašima iz Tuzle i uže regije, kao i studentima Univerziteta u Tuzli, omogući da učešćem u radu kluba ostvare svoje sportske ciljeve, te žive, rade i školuju se u Tuzli.

– Uprava kluba se prilikom donošenja odluke suočila sa dva problema koje je morala analizirati. Prvi je, kao i u svakom klubu, kreiranje ekipe koja bi svojom kvalitetom bila spremna da odgovori izazovima Lige Bosne i Hercegovine, a sačinjina od igrača iz Tuzle i bliže okoline, a drugi je dobijanje podrške za rad od Univerziteta, Grada te institucije Tuzlanskog kantona koje smo predstavljali i koje ćemo prezentirati i u budućem radu. Rezultati analize pomenuta dva problema usmjerili su nas da donesemo racionalnu odluku i da rast i razvoj kluba gradimo korak po korak i vjerujemo da ćemo uskoro sa vlastitim stručnim i igračkim kadrom ponovno zaigrati u najkvalitetnijem razredu košarke u našoj zemlji. Uprava kluba, treneri i grači pokazali su da vole i poznaju košarku, a to su osnovni preduvjeti za vođenje sportskog kolektiva, ali bez konkretne podrške Univerziteta, Grada i vlasti Tuzlanskog kantona novi kvalitativni iskorak nije moguć na utvrđenim principima funkcioniranja kluba. Na kraju, vjerujući da će ovaj sportski projekat u skorije vijeme biti prepoznat i dobiti konkretnu podršku, a mi ćemo nastaviti raditi, stvarati uvjete za razvoj košarke u našoj sredini i omogućiti što širem broju mladih ljudi iz našeg grada da se bave košarkom i nastupaju za seniorski košarkaški klub u našem gradu – navode u upravi UKK Student iz Tuzle.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Na pravom putu

Slične vijesti